Információs nevelés

Az információs nevelés nem annyit jelent, hogy e-mailben hívjuk a gyermeket vacsorázni a WoW mellől. Ezt tervezni, átgondolni kell a gyermek egészen pici korától kezdve, egészen a kamasz koráig, amikor már nem tudjuk semmitől visszatartani. Addigra ki kell alakuljon benne egy egészséges hozzáállás a számítógépek, és az Internet világához.

Archívum

Másfél éves gyermek

2012.06.14. 14:10 dptr

A gyermek csupán másfél éves. Nem célom, hogy elzárjam előle a laptopot. Mindenki jobban jár, ha pontosan tudja  mi az.

Szeret rajta nézni különféle meséket (gyerekdalok, Bogyó és Babóca...stb).

Párommal odafigyelünk arra, hogy nem egész nap van mesenézés, sőt mi több, csak meghatározott időben: délutáni alvás után egy cirka fél óra, és este a fürdés előtt, és után amíg lefekszik aludni. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy anya nagyon sokat van a gyermekkel, és tényleg sokat foglalkozik vele.

A következő lépés talán az lesz, amikor megismeri az egeret. Nem tudom, hogy az mikor lesz ideális, de biztosan majd rájövök ha itt az ideje...

A bejegyzés trackback címe:

https://itneveles.blog.hu/api/trackback/id/tr344587883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása